www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Många tankar om farfar

Harry tänker och pratar mycket om farfar i himlen.
När vi va på julmarknaden i Kovland i söndags så gick vi även i i kyrkan och tände ljus för hans farfar,Anna och katten Kajsa. Sen satt vi oss och lyssnade på musiken de spelade :) väldigt mysigt och rofyllt :)
 
Även hemma sen har Harry pratat mycket om att tända ljus för dem i himlen, så då gjorde vi i ordning ett fat inne i köket där vi kan tända ljus för dem när Harry vill det..
 
Men nu har jag ett litet problem jag tänkte att nån kanske kunde hjälpa mig med :)
När vi handlade igår så köpte vi inslagspapper och då säger Harry att han vill ge en julklapp till farfar i himlen...
Så jag skulle behöva tips på hur man kan uppfylla Harrys önskan på ett fint och smart sätt :)
 
 
 

Vecka 24

 

Bebis

Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.

 

Du

Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.

Egna ord

H*n sparkar för fullt och jag bara njuter att att känna sparkarna :) Har dock ont i kroppen varje dag, och blir trött och slut väldigt lätt..Men går på Zumba 1 gång i veckan :) är jätte roligt men skulle vilja kunna ta ut lite mer i rörelserna men klarar inte det då det gör ont i magen då.

 

Magbild v24

 
v 23+1

Shopping

Är trött och slut i fötterna,speciellt i min vrist som jag har problem med. Har ont varje dag nu för tiden så undra hur det kommer vara med den i slutet av graviditeten :(

Dagen spenderades med Marianne på Birsta city :) Jag tänkte köpa några fina mamma tröjor,men det fanns inga som jag tyckte om :( så fick bli några vanliga tröjor som va billiga istället :)

Och Harry fick en fin tuff shorta han kan ha till jul och andra tillfällen :) Och så fick han en pepparkaksdress som han kan ha i Lucia tåget på dagis :)

Är så mysigt nu på kvällarna att ligga och känna hur lillen sparkar i magen :) vill nästan inte somna för jag vill bara fortsätta att känna sparkarna :)

Harry är hel nöjd över dagen då Anton har varit här hemma och lekt med honom hela dagen och kvällen :) De grabbarna lär nog sova gott inatt :)

Avslutar med att bjuda på en bild på badkillen :) Han tycker om att känna hur håret flyter i vattnet :)



Stolt över lillemannen :)

Det har verkligen gått super bra idag :) 
Harry va så duktig :) 
Och nu är han även vaccinerad på säsonginfluensan :) passade på att göra det när han va sövd så han slapp vara med om fler stick än nödvändigt :) 
Harry visste inte om det så när han badade innan han skulle gå och lägga sig så upptäckte han det :) 
Och han va duktig och tog bort båda plåstren själv :) Han va så stolt över det :) han stod upp i badkaret med världens största leende och visade de bortrivna plåstren :)
 
En bild från när han är tillbaka på barndagvården och äter en yoghurt och tittar på Hitta Nemo :)
 
 
 
 

Vaknat

Harry är nu vaken och sitter och äter sin tredje yoghurt :) Ska bara kisseriet komma igång så kan vi åka hem :)

Sjukhuset

Nu är vi på sjukhuset och Harry va jätte duktig när de satt nålen/infarten på honom :)
Han skrek,men han satt still helt själv. Behövde inte hålla fast honom som vi fått göra förut :) Så det känns super :)

Nu är Harry sövd och jag ska passa på att äta frukost/lunch innan det är dags att gå till uppvaket när de ringer :)



Förberedelser för sjukhuset

Har nu packat det mesta inför morgondagen då det är dags för kontroll bestående av blodprov och röntgen för Harry.
 
Några böcker, gossedjur, ombyte och tidningar till mig är packade, fikat/lunchen står i kylen.
 
Harry och jag har även suttit och tittat på 1177.se hemsida på en video om hur de gör när de sätter nål(infart) i armen...hoppas så att det kommer gå bra...
 
Gör så ont i mig när man ser hur rädd han är och hur han verkligen inte vill sätta nål, han får sådan panik..
Men vi ska prova att kolla på filmen imorn innan vi åker oxå, är även beredd på att han ska få lugnande fast jag inte är förtjust i att han får det.
 
Bara försöka få mycket sömn i natt och hålla tummarna och be till högre makter att det kommer gå bra imorn.
Han ska ju även vaccineras men jag har skrivit till dem att jag har önskemål om att de ska ge honom den medans han är sövd, men vet inte om de kommer att kunna göra det.

Magbild V22



V21+1

Fest, fars dag och sparkar

I fredags så va det fest med bygdeföreningen hemma i byn :) riktigt roligt hade vi :)
Och jag höll mig vaken till 2:30 på natten :) visserligen så sov jag nån timme när jag kom hem efter jobbet i fredags :)
 
En magiker va bla där :)
 
 
På lördagen så va vi hem till mamma och pappa på middag och hämtade Harry som hade sovit där..
Passade även på att då fira fars dag :)
 
Jag hade köpte ett paket till Anders, men mamma hade oxå låtit Harry köpa nått till Anders när de hade varit enr på stan tidigare på dagen, men Harry va snäll och berättade för Anders va det va i paketet innan han hade hunnit öppna paketet :) Harry va så stolt så han inte kunde hålla sig :) han hade köpt en Marabou chokladkaka med nötter i, va viktigt det sär med nötterna för Harry är noga med att han inte äter choklad med nötter i :)
 
Harry lekte för fullt där på lördagskvällen och sen rätt som det är så kommer han och lägger sig bredvid mig och på säkert 30 sekunder så sov han :)
 
 
Söndagsmorgonen blev en massa morgon mys i sängen och Harry fick för första gången känna bäbisen i magen sparka :) Hela Harrys ansikte lyste upp när han kände sparkarna :)
 
Så mysigt :) :) :)

Gas larm :)

Vissa dagar så känner jag mig som Miranda i "Sex and the city" när hon är gravid :)
Det pruppas och rapas :)
 
Blev lite pinsamt dock en dag när vi hade möte på jobbet och chefen avslutar med att fråga om det är nån som har några frågor...Och vad händer inte då, jo en rap slinker iväg :) inte så högt men tillräckligt för att de närmast skulle höra och börja garva :)

Blir en Maja....

....om Harry får bestämma :)
De senaste dagarna så har Harry sagt att bäbisen ska hete Maja, för Novas (en på dagis) bäbis heter Maya :)
Det återstå att se vad det blir när den lille har tittat ut :)

Morgonprat

Harry: "Mamma, vad är det för dag idag?"
Jag: "Det är onsdag"
Harry: "Jag tycker inte om onsdagar"
 
Säger han med en sur röst och vänder sig om för att somna om :)
 
Varje dag när jag hämtar Harry på dagis så frågar han vad vi ska äta till middag och igår när jag hämtade honom va inget undantag, dock så visste jag inte vad vi skulle äta...
Och då börjar Harry stor böla :)
 
Inte lätt att va trött när man heter Harry :)

Magbild v21

 
V 20+1

Närhet

Är nog en blandning av hormoner och alla känslor som kommer inom mig nu när ännu ett barn har förlorat sin kamp mot cancern..
Men ibland får jag sånt starkt behov att få ha Harry nära.. På vardagarna blir det inte mycket tid man har tillsammans så då brukar vi smita in och hämta honom när vi lägger oss :) Är så unberbart att bara få ligga och titta pa honom,höra hans andetag,lukta på honom, pussa på honom. känna hur han kramar om en i sömnen :) Det är lycka :) och tacksamhet över att få ha honom här och njuta av det varje dag för det kan vända så fort.



Vecka 21

Mamma: Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Barnet: Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

Egna ord: Är väldigt trött, så på fredagarna och helgen så sover jag nån timme på dagen för att orka va vaken på kvällen. Annars somnar jag oftats vid 20-tiden.
Har även börja känna sparkar på utsidan av magen om jag ligger ner och vilar :D Så mysigt :D
 

Perfekt helg

Helgen har verkligen varit kanon :)
Lördagen startades väldigt lugnt, soffmys och vila :)
Sen gick Harry och jag ut och hittade saker i naturen och gjorde i ordning en minnesplats där vi kunde tända ljus..
Vi tände ljus för Harrys farfar, Anna och Kajsa(katten)... 2 ljus tände grannen...
 
 
Ja de kom förbi sen och åt middag :) eller ja hon hade redan fixat så gott som allt så hon kom och dukade fram allt till tacosen hemma hos oss :)
Blev en trevlig kväll men mat och spel :) och Harry och Anton lekte för fullt hela kvällen :)
 
Söndagen gjorde jag lite nytta här hemma :) kändes riktigt skönt och så tvättade vi (läs Anders) bilarna :D
Min bil va länge sen som den va så vit som den är nu :) vill knappt ut och köra på vägarna :)
Men ska försöka få in som rutin att tvätta av den varje fredag när jag kommer hem från jobbet :D
 
Kvällen/helgen avslutades med film och gotta i soffan :D
Helt perfekt helg :D
 
 

I huvudet på Harry

Harry va lite rolig igår när jag kom för att hämta honom på dagis.
 
De va några barn som hade ställt upp stolar på rad och lekte buss..och längst bak satt Harry och när han ser mig så blir han glad och kommer stolt fram till mig och visar att han oxå har en bäbis i magen :)
Han hade tagit en docka och stoppat in under tröjan sin :)
 
Fick även berättat av personalen från en konversationen de hade haft tidigare att vi (Anders och jag) skulle inte få en bäbis, men att jag hade en bäbis i magen...Men det va ju så att när den kommer ut så är det Harry som ska få den :D

Harry ska bli Storebror :D

Om allt går som det ska så runt den 24 Mars så får vi en liten bäbis till familjen :D
 
Harry är väldigt stolt och glad :)
Men han tycker att det ska bli en kille då han säger att tjejer inte får leka på hans rum och de kan inte leka med bilar :) Lillhjärtat :)
 
Vi har valt att inte ta reda på vad det blir utan det får bli en överraskning :D
 
I måndags så va det dags för rutinultraljudet och allt såg bra ut :)
Så det känns väldigt skönt :)
 
Lill grodan i profil :)
 
 
Lill grodan trycker ifrån med benen och sträcker lite på sig :)
 
Hej då, syns i mars :D
 

Projekt "ordning och reda"

Det finns en pytte liten nackdel med att flytta till ett hus med väldigt många garderober och överskåp...
Det är det att man behöver inte tänka så mycket på ordningen utan man lägger bara in saker där det finns plats :)
så istället för att rensa och gå igenom om det ska kastas eller ej så fyller man bara nästa garderob.
 
Men igår så påbörjade jag ett städ projekt :D
 
Så första svartsäcken med "skräp" kastades imorse :D
 
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0