www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Nu har gubben åkt hemifrån,guacemolen fi...

Nu har gubben åkt hemifrån,guacemolen fixad,nachochipsen framme, godiset i skålen,drickan i glaset,ljusen tända och sex and the city i Dvd. Harry sover sen 1 timme, kvällen kan inte bli bättre:)

Harry på träbåten i entréhallen:)

dsc01539 (MMS)

Harry på träbåten i entréhallen:)

Mora träsk "sätt ett finger där ljudet sli...

dsc01541 (MMS)

Mora träsk "sätt ett finger där ljudet slinker in"

Nu är drenaget borta och harry har vaknat...

Nu är drenaget borta och harry har vaknat ur narkosen:) vi sitter på rummet och tittar på mora träsk:) i morgon så kommer vi få åka hem:) Jippi:) flyger härifrån kl 16.10,mellan landar i stockholm,så vi är i sundsvall kl 18.35:) hoppas vi får platser vid fönstret den här gången så harry får titta ut:)

Jäkla internet sticka,ibland går det for...

Jäkla internet sticka,ibland går det fort men oftast går det jätte sakta. Hade tänkt uppdatera lite och lägga upp lite bilder. Men får bli ett kort från sms istället:) i morgon tar de förhoppningsvis bort drenaget:) de kommer i så fall att söva honom. Idag har han totalt vägra att äta och dricka,vi har lyckats tvinga i honom lite,men det slutade med att de kopplade på dropp. Men som en stor glädje så avslutades dagen med att han själv bad om välling:) han drack först 100ml sen bad han om mer:) så totalt drack han 260ml välling blandat sondnäring:) är internet bättre imorn kommer det en bättre uppdatering:)

Morfinet är borta sen i morse, katetern är...

Morfinet är borta sen i morse, katetern är borta och han har kissat ordentligt själv:) så nu är det mora träsk som gäller:)

22/8 2010

Ja då är det min tur att få sova i ronald huset. så jag har lånat en dator här =) Såg för övrigt en hare här vi huset =)
Harrys feber är borta =) det är jätte skönt =) idag så har han även fått äta glas, bäde isglass och vaniljglass =) lite fil slank oxå ner =)
Har bajsat även idag =) så skönt att det fortfarande fungerar. va alldeles knall grönt =) såg lite roligt ut =)



Igår så satt vi hela familjen och myste framför tv:en. Harry i mitten i barnvagnen och anders och jag på varsin fotölj på vardera sida om harry =) Va sommarkrysset som fångade vårat intresse, i alla fall mitt sen så fick resten av familjen oxå se det =)



i reklamen så passade han på att leka med flyplanet och rita lite =)




Imorse så va det en bok som fångade hans intresse =)




På dagarna går vi ut utanför rummet och tittar på bland annat fiskarna i akvariumet och lite leksaker som är uppställda i skåp =)



Sen så har han blivit väldigt förtjust i mora träsk =) så tur att vi hade tagit med den filmen =) han sitter och försöker sjunga med och göra rörelserna =) han har några favorit låtar =)



Sen så spanar han in ett mms från mormor =) det tittade han på länge =)



nä nu ska jag gå in på rummet och göra mig redo för natten...imorn bitti ska de ta bort morfinet =)

Han har bajsat =)

jippi nu har beviset på att hans tarmar har börjat komma igång kommit =) inte ofta man är så lycklig för att de har bajsat =) 
Han har fortfarande feber och vilar mycket. jobbigt att se hur han ligger och skakar för att han fryser och man inte kan krypa ner i sängen och hålla om honom....
Just nu ligger han i barnvagnen och sover, är smidigt då vi inte blir lika låsta och harry trivs att få va i vagnen och kunna komma ut från rummet och titta på fiskarna i akvariumet =)

Nu medans harry sover ska vi passa på att se ett avsnitt av danska serien Brottet, sen måste vi vänta till måndag så vi kan köpa nästa skiva =)

21/8 2010

Ja nu är jag tillbaka till avdelningen efter ha sovit jätte skönt inatt =) och anders har gått till huset nu för att försöka få lite vila...de hade hämtat honom vid 5 tiden då harry va så ledsen att de inte kunde trösta honom...anders sov i rummet bredvid för harry har en sköterska hos sig hela natten och de kommer in var 3 timme för att pyssla om honom lite. .

Ja va lite dagvild när vi satt och åt frukost i föräldrarummet imorse =) satt på tv för tänkte se lite nyhetsmorgon. satt på svt1 för att slippa reklamen som tv4 har, tyckte det va ett ovanligt långt inslag på svt1, men så är det ibland, sen så kom det upp en ruta där det står strax och så ett tvprogram. då klickade det till,det är ju lördag =) är ju inge nyhetsmorgon på den kanalen då =)

Harry har börjat fått feber, så de har tagit blodprover och ska göra odling för att försöka se vad som orsakar febern...det som är bra är att andningen är fortfarande lugn och fin...han få panodil mot febern, de ska kolla med läkaren om det är nått mer han kan få för bättre effekt. alvedon ska han inte ha då det är levern som tar upp den, och han är ju nyopererad där...men återkommer när jag vet mer....just nu sover han...

Han fick lite muskelavslappnande igår kväll eftersom han rycker till kraftigt var 5 minut, så då fick han sova gott =)

bilder, de med slangarna på kommer på slutet

Står på på midlanda och spanar in flygplanen


Sitter redo för start


"oj,  fort"


leker med ett gossedjur som jag fick av flygvärdinnan


Harry leker i sjukhuset kläder =)



Harry så lycklig att få båda =) första gången sen maj, han ska skrubba ren kroppen flera gånger inför operationen


Leker inne i narkosrummet i väntan på att han ska sövas




 En snabb tur nere i centrum medans harry opereras, vi tog spårvagnen =)



Nu kommer de bilderna som är tagna efter operatioen!!!!

onsdag kväll


torsdag på dagen, myser i pappas famn =)




Torsdag kväll ca 22.30 klarvaken med pappa =)




Fredag förmiddag, en sköterska har med sig såpbubblor =) harry blir jätte glad =)




Fredag efter lunch, mys med mamma =) (samma tillfälle som det tidigare kortet)

20/8 2010

typiskt jag har skrivit inlägg från mobilen men har upptäckt att de har inte kommit ut på bloggen =(

det första dygnet efter operationen så fick harry ligga på iva så de kunde ha full uppsikt över honom... PÅ onsdagen så sov han mest hela tiden/blundade i alla fall mycket =) ibland såg man att han tittade upp lite snabbt när det kom in nån ny i rummet =)

på torsdagen så fick vi komma ner till avdelningen vid lunchtid...känns mycket bättre att vara här,mer avslappnat och så. Sen så delar vi inte rummet med nån annan här.

han va lite piggare på eftermiddagen på torsdagen. började va vaken mer och prata lite lätt om man frågade om bilar och sånt =)

på kvällen pratade han rikigt mycket =)

Vi har fått vårat rum på ronald mcdonald huset nu...är verkligen kanon fint där =) jag kommer definitivt att börja lägga pengar i bössorna på mcdonalds =) öppmanar även andra att göra det.

Är kanon fina rum med tv dvd,3sängar,liten balkong, kaklat dabrum med dusch på toaletten =) finns flera kök. man får en halv kyl och en hylla i frysen =)
Finns datorer med internet man kan låna, flera uppehållsrum med olika inredningar, leksaker, utegård, massagestol (den va underbart skön att sitta i) gott om tvättmaskiner,torkrum. Det är verkligen jätte fint där =)

Jag sov där inatt så sov anders här på avdelningen med harry. va så skönt att få sova i en rikig säng =) satt även nästan 40 minuter i masagestolen =)

Fick en glad överraskning då jag komm till avdelningen imorse, en pigg och glad harry som pratar för fullt =) han vill gärna upp och leka =) går inte än, men pratade med en sköterska som sa att det kan va möjligt att vi kan låna en barnvagn så kan han få sitta i den sen på eftermiddagen då kan han få komma ut och se lite mer än bara rummet =)

Harry sover väldigt oroligt, rycker till ordentligt med bara några minuters mellanrum =( han är så trött, då när han rycker till så säger han sova...lillhjärtat vårat...det är antagligen morfinet som får honom att sova oroligt....

nu ska vi ta och äta lite lunch sen så har vi lånat en bil från ronald mcdonald huset så vi kan åka och handla lite mat så vi har några dagar....för den enda mataffären som det är gångavstånd till är en liten coop butik...de har inte så mycket och är inte billig...

ska försöka få ut lite bilder sen, slangar kommer att synas så om man är känslig ska man kanske undvika att titta.

Första gången i mammas famn sen onsdag mor...

dsc01516 (MMS)

Första gången i mammas famn sen onsdag morgon:) så härligt:) han får bara ligga ner på grund av drenage(vet ej hur det stavas) i magen. När jag kom hit i morse så möttes jag av en mycket piggare Harry:)pratar mer nu:)

Första gången i mammas famn sen onsdag mor...

dsc01516 (MMS)

Första gången i mammas famn sen onsdag morgon:) så härligt:) han får bara ligga ner på grund av drenage(vet ej hur det stavas) i magen. När jag kom hit i morse så möttes jag av en mycket piggare Harry:)pratar mer nu:)

Operationen har gått bra:) vi är nu på väg...

Operationen har gått bra:) vi är nu på väg till iva där han får han nog ligga inatt då de måste ha mycke koll på honom nu efter operationen.

Titta till höger om huset,mitt i bilden:),...

dsc01508 (MMS)

Titta till höger om huset,mitt i bilden:), vi har även sett gamla och nya ullevi:)

Nu är harry sövd och är uppe på operation....

Nu är harry sövd och är uppe på operation. Anders och jag passar på att se göteborg:) just nu åker vi spårvagn:)

17/8 2010

ja nu är vi nere i göteborg =)
Efter lite strul imorse så satt vi till slut på planet mot arlanda =) Mormor och morfar va där och vinkade av Harry till hans stora förvåning och glädje =) 

Det gick jätte bra att flyga för Harry, blev aldrig rädd eller ledsen =) när planet startade och kör iväg på startbanan så säger han: oj fort =)
Han pratade även med den som satt runt omkring honom på flyget =) han viasde upp sin pippi(badankan) och tutten =) och så lekte han titt-ut med en kvinna som satt på raden bakom honom =)

på arlanda passade vi på att vi i oss lite mat då vi ändå hade en paus på 1½ timme =)
Vi hade lite flyt oxå, jag gick till toaletten för att byta blöja på harry, medans satt anders utanför och väntade. när vi kommer ut så har anders uppmärksammat att vi har en ny avgångs gate och det är den som är dirket utanför toaletten och de börjde boarda precis när vi kom ut =)

resan till göteborg gick oxå bra men dock så va han väldigt trött så han va väldigt bångstyrig, men efter ca 30 minuter så somnade han =)

Sen resten av dagen har vi inte gjort så mycket, harry har lekt inne i lekrummet på avdelningen =) han ligger på en kirurgavdelning på drottning silvias barn och ungdomsjukhus.
Märks att man är riktigt bortskämd med hur fin avdelning i umeå är =) det går inte alls att jämnföra, i det hela så är det fräscht...Tror vi ska få ett nytt rum imorgon, det här rummet har ingen toalett, men det vi ska få imorn har det =) dörren in har glasrutor,men rullgardinern får man bara dra ner över den översta rutan, anders och jag har fått in 2 tältsängar att sova i, harry ligger i en lite sjukhussäng,men han brukar sova med oss så får se hur länge han kommer att ligga där inatt. Har visserligen 2 fotöljer på rummet men inget riktigt bord, det går inte att dra för nått sjynke för dörren så att det känns lite mer privat. De gör ordningbarnmat och välling så man kan inte fixa med sånt själv. Det värsta av allt enligt mig i alla fall =) är att när läkarna går ronden kl 8.00 så ska vi va uppe påklädda och klara...8.00!!!!!! vi brukar ju sova till 9...förstår inte varför jag måste klä på mig och gå upp för en läkare som är här inne oftast max 5 minuter för att sen inte ha nått att göra då harry kommer att va sängliggandes nu tag framöver...Så det gör mig lite irriterad...men men inget att göra nått åt bara att gå upp...står i pärmen att man öven ska ha vikt ihop och ställt åt sidan tältsängarna, men där går min gräns...jag tänker inte sitta i en  stol hela dagarna, får jag inte sova på morgonen så ska jag i alla fall få sova lite sen på dagen...
Har desutom bara en halv kyl att dela tillsammans med de andra på avdelningen, så går inte att köpa hit så mycket mat.finns bara en spis, ingen ugn,sen är det samma regler som i umeå att man inte får steka råa köttprodukter, men i en ugn kan man fixa myckert..men en ugn har vi inte...så det lär bli mycke ute mat nu =(  

nä nu ska jga inte beklaga mig mer =) men skönt att få det ur sig =)

De har däremot ett jätte fint rum med kanon bra badkar =) i det rummet fanns både stereo och tv och en massa badleksaker =) Så harry har fått badat samtidigt som vi hade Allsång på skansen på tv =) Harry va så lycklig =) Lekte för fullt =) syftet med badet va att de tvättar honom med en steriliseringstvål inför opperationen imorn...så imorn bitti ska han bada igen =)  Jo en rolig sak, när anders hälde vatten från vatten kannan på hans rygg så sa ha: åhh skönt =)

Jo bilder får komma nån annan dag måste ju komma i säng så man får nån sömn innan vi ska upp imorn bitti =) I morse när vi satt hemma i soffan och väntade på taxin så satt han med pippin och sin mus(ett gossedjur) då satt han pippins näbb mot musens nos...Och anders och jag sa bara då åh vad gulligt de pussas men varav vi får svaret från harry: nej mus mat =) Han har ju sett här hemma då kajsa har fångat möss och äter dem =)

Ja det har varit en händelserik dag idag:...

Ja det har varit en händelserik dag idag:) de har ringt från göteborg:) röntgen bilderna såg bra ut och de såg ingen anledning till att vänta med operation. De frågade om vi hade nått planerat den här veckan och det hade vi ju inte:) fick då till svar att det hade en ledig tid för harrys operation på onsdag:) och de ville att vi skulle komma mer imorn:) så nu har jag ringt runt en massa och kl 9.15 lyfter vi med flyget från midlanda:) ska bli spännande:) jag som drömde inatt att vi skulle flyga på semester:) så ikväll blir det till att packa:) anders hann jobba en dag:) det roliga där va oxå att han har inte äls varit sugen på att gå tillbaka till jobbet,så jag ringde honom så fort jag hade pratat klart med göteborg och sa att hans bön blivit besannad:) nu ska jag åka och åtnjuta några timmar i byviken:) så blir harry glad att få va med mormor och morfar lite innan vi flyger iväg:)

15/8 2010

Ja då va det söndag, även om man inte rikigt har koll på veckodagarna men det kommer nog bli lite bättre när anders börjar jobba i alla fall...

Igår så va vi ute och mådde gott =) fast svenks som man är så måste man ju klaga lite oxå =) blev lite för varmt efter ett tag, blev aldeles matt i kroppen...Har redan problem med andningen så det blev inte bättre av att det var så otroligt kvaft, kände att jag fick på tok för lite syre, hade ingen ork till nått på hela dagen, bara låg..orkade inte göra midag heller så det blev kebabrulle från kovland =) mums =) men idag så blir det pytt i panna med stekt ägg =)

Va rikigt skönt igår när det drog förbi ett litet lokalt regnväder =) kom en störtskur medans vi va ute så Harry fick känna på hur det känns att va ute och bli blöt =) det va okej tills det blev så att himlen öppnade sig då ville han in =) så då blev en varm och skön dusch för honom istället =) Sen satt vi i soffan och myste medans vi tittade på sommarkrysset =) Harry tycker om att titta på det och allsång på skansen =) musikälskaren =)

Han har fått fina väggdekorationer av gudmor sin så nu har de kommit upp =) några hamnade på garderoben och några på väggen =) fint blev det i alla fall =)

 


Där ser man även hans lilla samling av olika traktorer/lastbilar/trailer/fyrhjling mm =)

Imorse så va han så underbar =) han sov snällt till klockan 10 sen gick han upp och strosade omkring tills han hittade sin gula badanka =) det är nya favvon här hemma (då inte bilrarna duger förstårs ) =) Och han brukar leka att den äter Kajsas(kattens) mat =) men i morse så va det tomt i matskålen så han öppnade skafferiet, tog fram hinken med kattmaten i, dock fick han inte upp locket så han kom in till sovrummet med hinken och bad om hjälp =) så jag öppnade locket fyllde plastmuggen med mat och satt på locket, han gick snällt tillbaka hällde upp maten i skålen men sen kom han tillbaka med hinken och plsatmugge, han beövde ju hjälp att öppna locket så han kunde lägga tilbaka plastmuggen =) så det fixade vi och harry ställde sen snällt tilbaka hinken i skafferiet och stängde dörren =)
Sen hörde man hur han började skrika sluta till kajsa och att han skällde på henne för att hon åt av pippins(fågelns) mat =) så harry kom upprörd till oss i sängen och så försökte jag förklarar att pippin och kajsa kunde dela på maten, och fick till svar från harry : ja dela =) han såg så njöjd ut, sen gick han iväg till sitt rum och kom tillbaka med sin leksaks såg och visade stolt upp den och sa: dela =) sen försvann han ut i köket och skulle dela på matskålen =)

Så underbar han är =)  Han har ju sett hur anders har delat på bräder här ute med en såg =) så det va ju vad ordet dela betydde =)
Vi fick oss ett gott skratt i morse i alla fall =)

14/8 2010

sitter ute i hamocken och bara njuter =) härligt med en dag utan måsten, har redan dammsugit,bäddat sängen,disken fixad....visserligen så tvättar jag lite,men det är inget måste....Så nu sitter jag bara och slappnar av. vet inte nästan vad man ska hitta på, Anders har åkt iväg med Hry än stund så jag är ensam hemma. Är så van att ha varit med Harry dygnet runt känns det som den senaste tiden. Och just att den bara blev rent spontant de for iväg så hade jag inget inplanerat förutom att va med Harry så sitter jag bara nu och slappar =) rikigt skönt =) så tack älsklingen min =)

Har varit och införskaffat nya skor till harry. Det va nämligen på tiden. de skor han hade på sig fick han förra året och vi konstaterade att de va lite trånga i våras, men har det bara glömts bort...Tills mamma min frågade häromdagen om han fortfarande hade samma små skor =) så då bar det av till sko punkten =) nu har han 2 nya par skor =) och gott om plats för tårna =)



Här hemma har vi fult upp med förkylningar både anders och jag har åkt dit...jag va först ut sen så smittade jag anders oxå =( men peppar peppar så har inte Harry bliit förkyld =) så hoppas det förblir så =)

Till veckan så ska jag i alla fall ta mig iväg och köpa en ny klocka =) Har ingen koll på tiden längre, och jag tycker om att ha koll på allt hela tiden =)

Nån dag så ska även harry och jag ta och rensa vinbärsbuskarna =) ska bli saft eller gelé, ha inte bestämt mig än....men jag får va snabb med att plocka för harry lär äta upp de han plockar =) han tycker om vinbären =) trodde han skulle tycka att de röda va för sura men icke =)

nä nu ska jag fortsätta att njuta av att ligga och slappa i värmen =)

fredag 13/8 2010

Hade ingen koll på att det faktist är fredag den 13 tills jag läste en kompis blogg =) jag som brukar ha stenkoll =)

Har även insett att sommaren snart är över...Är dock lite jobbigt just när man pratar med folk och fler och fler säger vilken varm sommar det har varit....Vet inte vad jag ska svara, för våran sommar har bara sprungit förbi och vi har mest bara varit innomhus och flängt runt....Men vill ju inte ta upp det för vill inte att folk ska tycka synd om oss...Vi har en underbar son som är pigg och glad, vi har ändå gjort mycket i sommar. Är bara det att man inte riktigt hinner med i huvudet att registrera allt...De här 3 månaderna har gått så otroligt fort...Tack vare vänner och familj så har vi många fina minnen från den här sommaren trots det vi går igenom =) Vi hade våran husvagnssemester som vi hade planerat in den här sommaren, dock inte där det va tänkt men det blev ändå bra =) haft härliga dagar med vänner,kortspelande halva nätter,mini husvagnssemester och annat roligt =)

Vi har bland annat varit på himlabadet =) harry va med mormor och morfar så anders och jag kunde åka iväg med Linnea och hennes syster med pojkvänn....Jätte roligt att bara få umgås och ha roligt utan en massa bekymmer och måsten =)
Va helt matt och slut i kroppen efter ca 3 timmar där =) åkte allt =) och klättrade på klätterväggen oxå =) Riktigt roligt =) blir bra när även harry får bada, barnavdelningen såg ut att va rolig =)

i torsdags så va vi upp och gjorde magnetröngen....han blev sövd inför den...vi hade tid först 13.30 så blev lite jobbigt vid lunchtid då harry va så hungrig, men man fick inte ge honom nått...han gick runt på alla ställen på avdelningen där han vet att det finns mat, så det gällde att man hängde med...

Allt gick i alla fall bra =) han vaknade utan problem ur narkosen =) fick mumsa på en glas medans vi väntade på att få åka tillbaka till avdelningen =)

vi vet ännu ingenting, utan de ringer när läkarna har kollat på bilderna...Så nu väntar vi bara på resultatet och ett datum för operation...

Men nu vill harry mysa =)





8/8 2010

ja det va ett tag sen sist...Vi är hemma nu och njuter av lite ledig tid tillsammans =)
Vi har avslutat den sista behandlningen nu innan operationen =) känns så skönt =)
Vi ska upp igen till umeå på torsdag för att göra en magnetröntgen. Men vi borde kunna åka hem igen på fredag =) Förhoppningsvis så får vi även besked när det blir operation =)

Nu har jag lite bilder från camping helgen med tony och helena, fast de flesta bilder är på bara Harry =)





jo har lite bilder från umeå innan vi åkte hem

glass på bänk utanför sjukhuset där man har fin utsikt över bussarna =) busshållplatsen utanför sjukhuset är lika stor som navet hemma =) så det finns gott om bussar att titta på för Harry =)



en morgon satt Harry och tittade på musikvideon boom boom paw och då såg jag att han försökte att härma rörelserna =)




Den här bilden kommer från när vi va på ica i birsta =) så härlig sittstil =)



Sitter och pratar med mormor i telefon =) han älskar att prata i telefon =) funderar starkt på att ge harry telefon när det ringer en försäljare nästa gång =)





Vi va och hälsade på dess med familj här om dagen så fick harry hålla i noel =) Harry tycker det är så roligt =)




Vi har eller snarare anders har rensat upp här hemma på tomten =) Harry ville oxå hjälpa till =)




Helgen har vi spenderat i byviken =) Harry hjältpe pappa med att veva ner stödbenen på husvagnen när vi kom fram =)

 

Sen va det kräftskiva till middag =) mums doxk lyckades jag göra världens dunder tabbe med att slänga min armbandsklocka som jag hade fått i studentpresent =( så det va klantigt av mig =(
men trevligt hade vi i alla fall =)

 

Dock lyckades alla försvinna över till grannarna här i byviken som oxå hade kräftskiva, så när det va dags för efterrätt så va det bara jag och bror som va redo =)



Sen så måste man ju ha en mysig brasa och grilla korv =)



Harry mumsar på hallon =)




Spelar bandy med mormor =)




Avslutningsvis en bild på 3 buspojkar =)


Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0