www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

19 maj 2010

nu blev jag less...satt och skrev ett inlägg förut mitt på dagen..ser ju nu att det inte finns =( har ingen aning hur det gick till...hatar tyvär att skriva om....

suck och åter suck..luften gick ur mig lite nu...

Med Harry så har det varit en kanon dag =) han har varit pigg och glad =) ligger fortfarande vaken nu och leker i sängen fast den nästan är 23 =)

Vi vaknade ganska tidigt idag..redan 7.45...eller ja snarare så att mormor vaknade då och eftersom harry även låg och tittade så började mormor att prata med honom..annars så brukar han bara ha somnat om =) men man ska inte klaga...är inte fy skam att få sova till 8-tiden heller =) när man jobbar så går man ju upp 5.30..Och så är ju mormor snäll och tar honom så att jag kan ligga kvar och dra mig eller somna om =) så vi har det riktigt bra =)

Harry och mormor satt och lekte med play-doh i morse..harry tycker det är så roligt =)


Mormor(alltså min mamma) va ute och gick med Harry på förmiddagen...passade på innan medicineringen skulle komma igång.
För det blev så att de kör igång med nya cellgifter idag...Snabbsänkan va uppe i 289 (ska inte vara över 8)...Men eftersom tumören är så stor och agresiv så ansåg de att det va viktigt att fortsätta med behandling och få kontroll över tumören... 

Dn här gången så kommer han även att få en tuffare behandling..Nu när de har kollat hjärtat och vet att det ser bra ut så törs de ta i med de lite tuffare cellgifterna..Så först fick han vätska i 8 timmar, sen nu klockan 22 så började han få de "starkare" cellgifterna i 4 timmar, sen kommer det att koppla in samma cellgifter som förra veckan som han ska få i 24 timmar..men under morgondagen så kommer de att köra de starkare cellgifterna sammtidigt i ca 4 timmar..
Så nu återstår det att se hur han kommer att må efter den här behandlingen...

Och som vanligt så kom givetvis sjukhusprästen förbi när jag skulle skynda mig ut en stund till mormor och Harry som va ute....Hade massagetid att passa den här gången...så de måste ha en radar på sig som känner av när jag har nått inbokat så komme de =)

Han i alla fall med att gå ut till dem i 15 minuter innan det va dags för massage..och gissa om det va skönt att få det =) är så underbart att man har möjlighet till det 1 gång i veckan gratis =) fanns en tid ledigt så där skrev jag upp mormor =)
Massören masserade så det knäppte till i ryggen, och skönt blev det =)  Sen så va jag väldigt hård vid skulderbladen på vänster sida...har haft problem tidigare att jag får knutar runt om skulderbladen..men har alltid varit mest på höger sida...men sen så kom jag ju på varför det va så spänt på vänster sida..Bär ju Harry med bara vänster armen för att ha högerhanden fri att styra droppställning och göra annat med den handen...Så går man runt med 11 kila på ena armen så sätter det nog sina spår..och innan vi är färdiga här lär jag väl se ut som karl-alfred =) med en jätte vänster arm =)


som sagt tappade lite skrivar lust ikväll efter det försvunna inlägget.. men bjuder på lite bilder och så tar jag nya tag imorgon igen =)


Barncancer föreningen (del utav barncancerfonde) bjöd som vanligt på onsdagsfika =) mums. idag va det munk/krämbulle och macka med skinka,gurka och skagenröra =) så gott =)




harry har börjat att äta smör dirket från paketet =) han älskar smör =) så jag måste ta och kolla med dietisten hur mycket smör han får äta per dag =)



idag så har han ätit 3 apelsiner =) så han äter inte bara onyttigt =)




Harry va duktig och skulle gå med ställningen själv =)

Kommentarer
Postat av: Li Sundén

Lill-bubben är så duktig och vem kan klandra honom för smörpaketet?! Att han bråds på mamma är ju otvielaktigt, jag ser ju att det är bregott och inte becel :P Många kramar!

2010-05-19 @ 23:50:21
Postat av: Nejka

Kämpa på nu Harry! Cellgifter igen, men det är bra att de tar i med hårhandskarna på tumören för den ska bort!!! Kram till dej Elin, vi hörs på mailen snart!

2010-05-20 @ 01:13:13
Postat av: Chatrine Nordlund

Usch... det låter så otäckt med dessa cellgifter. Men självklart ett måste. Han är duktig, du är duktig... ni alla är så duktiga! Hoppas han inte mår allt för dåligt av behandlingen sen och att de får kontroll på tumören.

Glad att höra att du unnade dig lite massage... mmm... massage är härligt! Va kul att din mamma är där. Måste vara jätteskönt med sällskap.

Kramar!

2010-05-20 @ 08:10:36
Postat av: Dagiskompisen Iselinn

Hej! Här kommer en krya-på-dig-hälsning till Harry från dagiskompisen Iselinn. Hon pratade om Harry igår kväll, tyckte att de skulle åka den stora rutschkanan tillsammans. Så när Harry kommer tillbaka till dagis så får han fullt upp att leka ikapp det han missat. :-)



Styrkekramar till er som tvingas gå igenom detta! Ser fram emot att se solstrålen Harry på dagis igen snart. //Maria

2010-05-20 @ 09:45:42
Postat av: camilla

hej Elin...hoppas de får kontroll på tumören nu då med den nya behandlingen.Det är så kul att se Harry le o vara glad ändå ...goklimpen..hoppas han får äta så mycket smör han vill.. haha!! kramar från oss på jobbet..

2010-05-20 @ 09:46:56
Postat av: annkatrin

Tänker på er varje dag. Harry ser så glad och nöjd ut =) Otäckt låter det med cellgifterna =( Hur många gånger ska han få det?

Styrkekramar till er

Annkatrin

2010-05-20 @ 13:56:41
URL: http://annkatrin-mindagbok.blogspot.com
Postat av: elin bergström i nysäter

Hej Elin, har tänkt skriva länge nu, fick adressen till bloggen av Marianne Öberg.

Dagen efter jag fick veta vad ni går igenom stod jag vid vedkapen hela dagen och tänkte bara på er. Vi har ju inte träffats så ofta men det som ni drabbats av går utanpå allt och gör att man känner sig nära ändå bara för att man har egna barn. Skräcken för att det ska hända dem något finns ju alltid där, men som du skrev själv så tänker man ju alltid att det är något som händer andra. Jag har dock en bra känsla, jag tror verkligen att det kommer att gå bra för Harry och jag VET att ni som föräldrar kommer att orka hela vägen även om det känns hopplöst ibland.

En annan sak...Jag följer några ytligt bekanktas bloggar och märker ofta att folk klagar mycket på sina barn och ser dem som en belastnig. Jag har läst en bra bit av din blogg, alltså från tiden när allt var som vanligt, och det glädjer mig att du/ni verkar vara så glada över er son och det privilegium det faktiskt är att vara förälder. Ert sätt att vara där för Harry och ge honom vad han behöver är inget nytt för er, det har ni gjort hela tiden med, vad jag kan se, stort engagemang och stor kärlek.

I frustrationen över att inte kunna hjälpa alla sjuka barn så kan man ju tänka på hur man är i sin egen roll som förälder, det gör jag i alla fall mer nu när jag får följa eran hårda kamp. Tack för att du/ni delar med er!

2010-05-20 @ 14:33:05
Postat av: yvonne

Vilka fina bilder. Så söt han är med play dough. Jag förstår att det är skönt att ha Elsie där.

Vet du, smör är inte onyttigt, jag kan tänka mig att han behöver det. Det är skillnad när man är vuxen, som jag (?), då behöver man tänka på mängden smör men, som du skrev häromdagen, låt honom äta vad han tycker om. Det verkar fungera bra.

Pussa klimpen och krama Elsie. en stor kram till dig också från mig och mina "gubbar".

Yvonne

2010-05-20 @ 16:16:01
Postat av: Maggan

Hej igen.

Jag tänker så mycket på er. Det är samtidigt så svårt att veta vad man ska skriva.

Jag har alla fall ett litet tips till dig med din åksjuka. Jag har hört att man ska sätta ett vanligt plåster över naveln. Det ska tydligen hjälpa.Kan ju vara värt ett försök. Har inte provat själv för jag blir inte åksjuk.

Kämpa på nu och ro iland med det här. Vi saknar er.

Kram till er alla.

Maggan

2010-05-20 @ 19:24:55
Postat av: Anonym

2010-05-20 @ 19:27:22
Postat av: Gunilla o Kenneth

Vad fantastiskt fint du skriver och de fina bilderna!!!Ni tar hand om er lilla älskling på bästa sätt. Måste vara oerhört tryggt för Harry. Vi tänker på er mest hela tiden. KRAM till er alla.

2010-05-20 @ 20:51:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!